Цветът на 2020: Tranquil Dawn 45GY 55/052

Тенденции и комбинации на цветове

„Tranquil Dawn“ („Спокойна зора“) е цвета, който AkzoNobel предлага за Цвят на 2020г.. Въз основа на мащабни изследвания на цветовите тенденции от експерти от цял ​​свят, този цвят е създаден да улови същността на това, което ни прави по-хуманни в началото на новото десетилетие.

Изискан и нежен нюанс, съчетаващ нотки на зелено, синьо и сиво

Tranquil Dawn (Спокойна зора) отлично отразява настроението на 2020 г. и качествата, които ни правят по-отзивчиви “, обяснява Хелън ван Гент, ръководител на Международния център по естетика на AkzoNobel, който провежда ежегодни изследвания на цветовите тенденции. Този нюанс наподобява цветовете на сутрешното небе и олицетворява желанието ни да запазим най- добрите черти, от които ще се нуждаем през новото десетилетие. Това е вълнуващ и вдъхновяващ начин да споделим любовта си към цветовете със света 

Всяка година специалистите на компанията работят с водещи професионалисти в областта на дизайна, изучават процесите и годишните тенденции в обществото и дизайна. Благодарение на това се съставя актуална палитра, която в идеалния случай отговаря на нуждите на различни сегменти. Проучването на глобалните тенденции е важна част от целия процес на определяне на цвета на годината, като се подчертава първостепенното значение на заявките на клиентите на AkzoNobel по целия свят.

„Изследванията, които провеждаме, са предназначени да гарантират, че най-новите тенденции се прилагат във всички съответни области на нашия бизнес с боя“, коментира Дейвид Менко, маркетинг директор в AkzoNobel. „Нашите дизайнерски екипи обработват и трансформират получената информация в цветове за различни индустрии, включително автомобилната индустрия, архитектурата, потребителската електроника и дървените изделия, като се фокусират върху спецификата на всеки от тези пазари.“

Палитра цветове „A home for care“

Палитра цветове „A home for play“

Палитра цветове „A home for meaning“

Палитра цветове „A home for creativity“

Всяка от тези четири цветови палитри на 2020 г. за декориране на дома е посветена на отделна тема. Тези палитри отговарят на редица специфични нужди и също така предоставят на купувача свобода на изразяване.

Все още не сте избрали цвят за стените ?

Вижте палитрата с цветове за латекс на Vivechrom Гърция

Комбинирайте латекса с акцент декоративна мазилка

Пясъчна перлена мазилка Sharki Loggia Италия

Декоративната перлена мазилка Sharki LOGGIA е с изключителен ефект на пясъчни дюни и сахара. Съчетава метален ефект на злато или сребро със ситен или едър ефект на пясък. 

Венецианска мазилка Marmorino Loggia Италия

Венецианска мазилка Marmorino е класическа италианска мазилка. Наподобява ефекта на естествен мрамор. Придава елегантна и изискана визия на дома, офиса или общите части.

Декоративна мазилка Montenapoleone Loggia Италия

Декоративната мазилка Montenapoleone пресъздава индустриален стил на стената. Сребърния ефект и перлите са подходящи за интериори с модерна визия: хотели, ресторанти, офиси и др.

Галерия с цветни идеи

Съвети: Как да боядисаме сами... 

БЕЗПЛАТНА цветна консултация в нашите магазини