Детските стаи са идеалното място да оставите въображението си да се развихри! Ярките весели цветове и забавните цветови палитри са най- подходящи за стаята на детето. Вижте нашите вдъхновяващи цветни идеи за боядисване на детски и тийнейджърски стаи.

Подходящи цветове за детска стая са топли и весели цветове. Може да комбинирате основен цвят латекс и акцентен цвят латекс, който да е любимия цвят на детето. Най- често вариантите за комбинация на 2 цвята са 2 срещуположни или съседни стени в един цвят и другите 2 в различен.

Ако имате добре развито въображение и сръчни ръце, можете да акцентирате на едната стена. Например може да нарисувате облаци, дървета или дъга, като за целта си подготвите шаблон. Ако рисуването ви се отдава, можете да проявите творчество и да нарисувате любимите животни на детето. Така стената ще има и образователна функция.  

Ако детската стая е с висок таван, може да боядисате стените на стаята в много светъл цвят латекс, а тавана да направите в ярък цвят в любима форма. Можете да акцентирате с цвета на тавана, например като го боядисате в синьо, като небе. Друга идея е да нарисувате звезди и планети върху белия цвят на тавана.

За да увеличите визуално тясната детска стая, боядисайте стените на стаята с 4 или повече цвята латекс, в нестандартни хоризонтали. Този ефект с цветове напомня на планински пейзаж или с мотиви от джунглата. Можете да комбинирате няколко нюанса от цветната палитра на зелените тонове.

Това е подходящо за деца, които са любознателни, креативни и обичат природата. 

Лилав, лавандулов цвят за латекс се комбинира лесно с бонбонено розово. Тази цветна комбинация е любима на всички момичета, без значение от възрастта 🙂 Подходяща е за момичета, които обичат приказките и мечтаят да стана принцеси. 

Благодарение на цветните комбинации, детската стая става тяхното малко кралство.

Миещ се или обикновен латекс?

При таваните важно изискване за латекса, е голям индекс на белота, както и това да не пожълтява с течение на времето. За таваните препоръчваме латекс Vive ECO. Вложете повече средства за стените, като за тях се спрете на една идея по-скъп латекс, такъв който да може да се мие, да търпи триене и надраскване (особено, ако имате деца). Изберете по-устойчив за детската стая, коридора. Подходящ е латекс Super Neopal ECO или Neopal Ultra Resist. За спалнята и хола може да се спрете на среден клас латекс, като там може да наблегнете на цветовите комбинации и ефекти на латекса. Ако искате копринена гладкост на боята, изберете сатенен латекс Neopal Easycare

Все още не сте избрали цвят за стените ?

Вижте палитрата с цветове за латекс на Vivechrom Гърция

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Галерия с цветни идеи

Каталог с цветове за боядисване

Съвети: Как да боядисаме сами... 

БЕЗПЛАТНА цветна консултация в нашите магазини