Всеки родител иска да създаде онова място за своето дете, където то ще се чувства спокойно и щастливо, там където ще е неговото скривалище, кораб, царство или подслон на неговите мечти, мястото където освен игри ще научава новите неща за света. Създаването на такава стая не изисква много средства, трябва ви само малко въображение, няколко цветови комбинации и готово!

Идеи за боядисване с латекс на бебешката стая

Факт е, че новородените бебета не виждат цветовете много добре, но различават контрастните форми и фигури, които развиват сетивата им. Затова едно интересно решение за бебешката стая е да боядисате таванa и горната  част на стените с различен цвят геометрични фигури и орнаменти- звезди, облачета, линии и др.

Идеи за боядисване с латекс на детската стая

На възраст между 5 и 10, децата вече проявяват интерес в създаването на лично пространство, място което ги отразява. Повечето деца искат да създадат своя тематична стая, където да изживяват най-смелите си фантазии… Нека децата изберат цветовете, чрез тях те изразяват себе си и своята личност.

От къде да започнем при избора на цвят?

Избора на мотив за стаята ще ви помогне в избора на цветове за стените. Дали ще е  космос, гора или царство, това ще подскаже самото дете.
  1. Изберете мотив, тема на стаята

  2. Съобразете избора на цвят с детето си

  3. Разпределете стаята по зони

Най- забавната стая на дома

Можете да насочите детето към правилния нюанс и съчетаването на цветовете, но оставете то само, чрез цвета да изрази своята личност и индивидуалност. Ако иска прекалено силен и ярък цвят, може да използвате малка хитринка като боядисате само едната стена с този цвят, а останалите три в друг по- неутрален цвят. След време когато това влечение на детето ви отмине ще се наложи да пребоядисате само една стена! Не трябва да се притеснявате,ако помещението се получи с прекалено много цвят, все пак това ще е най-живата, най-игривата и най-забавната част от дома ви.

Детската стая е и най-многофункционалната стая, там детето ви ще спи, играе, учи, рисува чете.  Практично решение за детска стая е да е разделена на зони, това ще възпита детето ви в подреденост. Най-често детската стая се дели на три основни части – кът за почивка (място за спане), учебен и кът за игра, които могат да бъдат обединени в зона за творчество. Всяка от тези зони може да направите в различен подходящ цвят, стумириращ различните дейности.

Миещ се или обикновен латекс?

При таваните важно изискване за латекса, е голям индекс на белота, както и това да не пожълтява с течение на времето. За таваните препоръчваме латекс Vive ECO. Вложете повече средства за стените, като за тях се спрете на една идея по-скъп латекс, такъв който да може да се мие, да търпи триене и надраскване (особено, ако имате деца). Изберете по-устойчив за детската стая, коридора. Подходящ е латекс Super Neopal ECO или Neopal Ultra Resist. За спалнята и хола може да се спрете на среден клас латекс, като там може да наблегнете на цветовите комбинации и ефекти на латекса. Ако искате копринена гладкост на боята, изберете сатенен латекс Neopal Easycare

Все още не сте избрали цвят за стените ?

Вижте палитрата с цветове за латекс на Vivechrom Гърция

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Галерия с цветни идеи

Каталог с цветове за боядисване

Съвети: Как да боядисаме сами... 

БЕЗПЛАТНА цветна консултация в нашите магазини