Как да изберем походящ цвят за боядисване на спалнята

Изборът на цвят на боята, който ще обичате за години напред, е трудно, така че не забравяйте да се възползвате максимално от вашия тестер за боя Dulux!

 

Знаем, че избора на цвета за боядисване труден? Ние ще помогнем в избора на цвят за боядисване

Изборът на цветова палитра за боядисване на вашия дом може да изглежда като голям ангажимент, с безкрайни въпроси, които ви предпазват от вземане на решение. Трябва ли да се придържате към неутралите? Изпръскайте с любимите си нюанси? Как всичко ще се свърже заедно? Спрете точно там, превъртете се назад и се върнете към най-важния въпрос от всички. Кои цветове ви карат да се чувствате добре? Това е всичко, което наистина има значение в създаването на дома на вашите мечти. Няма правила и с няколко съвета и няколко надеждни саксии за изпитване на боя увереността в цветовете е ваша.

Как да изберем правилния цвят на боята

Прекалено лесно е да прекарвате часове в превъртане на идеи за цветни схеми. Въпреки че това е чудесно за вдъхновение, загубили ли сте собствените си идеи по пътя? В края на деня това е вашата къща и най-важното е, че обичате избраните от вас нюанси. Помислете какво ви кара да се чувствате щастливи – от дрехите, които носите, до празниците, които вземате. Цветът предизвиква емоция и целта е да се гарантира, че домът ви предлага подходящата атмосфера за вас, така че продължете с любимите си!

Няма нужда да го играете безопасно, ако и дръзките нюанси ви говорят, тъй като тестерът на боя помага да се гарантира, че това, което обичате, изглежда също толкова страхотно на стените ви, преди да вземете четка към тях. Ключът е да създадете сплотен вид с вашата цветова палитра, а не да се лишавате от това, което харесвате, а това лесно се постига с различни схеми.

Например, за модерен, изчистен външен вид, изберете едноцветна цветова схема, като смесите различни нюанси от един и същи цвят. Една хармонична схема използва сенки, които седят един до друг на цветното колело, докато допълващата ви позволява да играете с енергичния, висок контраст на противоположните цветове. 

Как пробите за тестер на бои ви помагат да работите с вашето пространство

Когато сте в процес на избор на цветове за боя, има лесен начин да разберете дали те са подходящи или не за вашия дом. Съдовете за тестер на боя са магическите инструменти, които ви позволяват да изпробвате идеите си, преди да се ангажирате. Използването им ви помага да решите правилните нюанси, но също така гарантира, че работите със своето пространство по най-ефективния начин. Най-хубавото е, че можете безпроблемно да изпробвате най-чуждестранните си идеи, за да си придадете тласък на увереността в цвета.

Така че, съберете колекция от тестери за боя в гама от нюанси и се пригответе за малко цветно забавление. След това просто нанесете два слоя боя върху парчета хартия с подплата A4. Не забравяйте, че мократа боя изглежда много различна от сухата боя, така че изчакайте докато вашите проби са напълно сухи, преди да изпробвате цветовете. След това, всичко, което трябва да направите, е да окачите примерните хартии на различни стени, за да видите кой тип настроение и дизайн обжалват вашите избори.

След като имате представа за това как работят избраните от вас цветове във вашето пространство, важно е да окачите пробите на различни стени през деня и нощта, за да проверите как изглеждат при променящи се светлинни условия. Светлината може да допринесе значително за това как се появяват цветовете и особено влияе на нюансите на бялото. Например в каква посока са изправени стаите ви?

Ако рисувате стаи със север, повечето цветове ще изглеждат малко по-студени и по-тъмни, поради по-студена естествена светлина. Ето защо може да искате да използвате по-топли нюанси като златисти и жълти тонове. Стаите с южно изложение се възползват от силната естествена светлина, така че всички ваши любими трябва да работят. Независимо към какъв начин са изправени стаите ви, гледането на образци при различни светлинни условия гарантира, че вашата цветова палитра използва максимално естествената светлина в дома.

Имате ли изявления или приспособления в дома си, за да работите наоколо? Преместете мострите си до произведения на изкуството, зад мебели или малко над пода, за да видите как изглеждат с вашите цветови решения. Също така е добра идея да се отдръпнете и да видите цвят от съседни стаи, ако те са видими едновременно от определени зони в цялата къща. Забавлявайте се с процеса, като смесвате и сравнявате колкото искате, докато се появят правилните комбинации. Не се досещайте за вашите инстинкти, тъй като само вие знаете какво е точно за вас!

Все още не сте избрали цвят за стените ?

Вижте палитрата с цветове за латекс на Vivechrom Гърция

Комбинирайте латекса с акцент декоративна мазилка

Пясъчна перлена мазилка Sharki Loggia Италия

Декоративната перлена мазилка Sharki LOGGIA е с изключителен ефект на пясъчни дюни и сахара. Съчетава метален ефект на злато или сребро със ситен или едър ефект на пясък. 

Венецианска мазилка Marmorino Loggia Италия

Венецианска мазилка Marmorino е класическа италианска мазилка. Наподобява ефекта на естествен мрамор. Придава елегантна и изискана визия на дома, офиса или общите части.

Декоративна мазилка Montenapoleone Loggia Италия

Декоративната мазилка Montenapoleone пресъздава индустриален стил на стената. Сребърния ефект и перлите са подходящи за интериори с модерна визия: хотели, ресторанти, офиси и др.

Галерия с цветни идеи

Съвети: Как да боядисаме сами... 

БЕЗПЛАТНА цветна консултация в нашите магазини