Защо когато се намираш на дадено място се чувстваш внезапно привлечен и впечатлен от него, а на други места се чувстваш неловко или си тотално отблъснат от там?

Цвета определя голяма част от цялостната ти наглася към място, продукт или архитектура.

Избора на преобладаващия цвят е важен избор за нас в дома, а също и там, където работим. Ето и няколко съвета, които ще ти помогнат при избора на цвят, когато пребоядисваш.

Боядисай с акцентен цвят нещо малко

Погледни на боядисването, като на приключение. Боядисай с любим цвят, нещо малко, като колона, акцентна стена или антрето. Избери водещия цвят, с който ще пребоядисаш и експериментирай! Може да е от нещо, което те вдъхновява- ваза, рамка на снимка, любим плод/зеленчук, цвете!

Цвета определя настроението

При избирането на цвят за стая помисли какво настроение искаш да създадеш в нея. Какво искаш да е настроението в спалнята – спокойно, интимно или драматично и силно въздействащо? Неутралните топли и студени цветове създават спокойно и релаксиращо усещане, докато наситените тъмни цветове създават драматично настроение. В къта за хранене искаш да създадеш по- общителна атмосфера- заложи на топлите контрастни и ярки цветове, за по- официална обстановка избери неутрални наситени сини и зелени цветове.

Помисли добре за цвета на детската стая

В детската стая бъди внимателен. Искаш да създадеш за детето си място за активност, енергия или по- подредено и спокойно местенце. По- интензивните и ярки нюанси могат да предизвикат свръхстимулация и раздразнителност. Една добра идея е да направите цветово разделение на зоните за игра, учене, спане.

Съобразете цвета на стените с осветлението

Естествена дневна светлина показва истинския цвят. Стандартното осветление изважда топли тонове и жълто. Флуоресцентно осветление дава студен син тон.

Така, че по-силен цвят може да е твърде ярък, когато се използва върху всички стени или в непосредствена близост до голям прозорец, но може да е доста ефектен, когато се използва като стена акцент с индиректна светлина.

Цветна екстравагантност

Искаш да предадеш различен облик на дома или офиса си?
Силни, ярки цветове или меки, дълбоки неутралните, като шоколадово кафяво или маслинено зелено, като основни или акцентни цветове. Тавани боядисани в цвят може драматично да променят целия облик на една стая.

Създай преходност на цветовете в различните стаи

Избрал си първия цвят, който е водещ или акцент. Най- трудната част от избора е премината. Не избирай цвят по цвят за отделните стаи, а избери цветове, които са съчетаеми помежду си и си взаимодействат.

Все още не сте избрали цвят за стените ?

Вижте палитрата с цветове за латекс на Vivechrom Гърция

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Галерия с цветни идеи

Каталог с цветове за боядисване

Съвети: Как да боядисаме сами... 

БЕЗПЛАТНА цветна консултация в нашите магазини