Ако сте решили да се впуснете в боядисване на апартамента си с латекс, докато сте бременна или просто да помогнете „защото мъжът ви се бави прекалено много“, следвайте няколко практични съвета,които освен, че ще предпазят вас и бебето по време на боядисването ще улеснят целия процес на боядисване.

1. Осигурете добра вентилация на помещението, което ще боядисвате.

Много е важно да може да се проветрява добре помещението, което боядисвате. Майчетата, на който предстои боядисване през летните месеци, са щастливки, защото ще могат да боядисват „на открито“ с добра естествена вентилация.

2. Изберете екологична,безвредна и бързосъхнеща боя за боядисване.

Избора на подходяща безвредна боя е важен, защото освен, че ще ви предпази докато боядисвате, ще се осигури и безвредна и сигурна среда за вашето бебе докато то расте. Четете добре етикетите на боята и се уверете, че е безвредна и екологично чиста с минимално VOC- съдържание (летливи органични съединения). Също така изберете миещ се латекс, който ще бъде лесен за поддръжка и почистване, докато бебето расте. В следващите 2-3 години може да нямате възможност да пребоядисате.

3. Правете си чести почивки

Дори да сте осигурили перфектна вентилация на помещението и да сте се спряли на екологичен и безвреден латекс е необходимо да си правите чести почивки, все пак сте в по-особено положение. Прекалено дългото стоене в право или седнало положение ще ви омръзне, затова излезте на чист въздух.

4. Вземете си помощник

Някой бъдещи майки искат всичко сами да направят, както те си знаят, по техния начин, но малко помощ от близък никога не е излишна. Плюс това добрата компания ще предотврати боядисването с латекс да ви досади.

Миещ се или обикновен латекс?

При таваните важно изискване за латекса, е голям индекс на белота, както и това да не пожълтява с течение на времето. За таваните препоръчваме латекс Vive ECO. Вложете повече средства за стените, като за тях се спрете на една идея по-скъп латекс, такъв който да може да се мие, да търпи триене и надраскване (особено, ако имате деца). Изберете по-устойчив за детската стая, коридора. Подходящ е латекс Super Neopal ECO или Neopal Ultra Resist. За спалнята и хола може да се спрете на среден клас латекс, като там може да наблегнете на цветовите комбинации и ефекти на латекса. Ако искате копринена гладкост на боята, изберете сатенен латекс Neopal Easycare

Все още не сте избрали цвят за стените ?

Вижте палитрата с цветове за латекс на Vivechrom Гърция

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Галерия с цветни идеи

Каталог с цветове за боядисване

Съвети: Как да боядисаме сами... 

БЕЗПЛАТНА цветна консултация в нашите магазини