Може би знаете, че цвета на стените е определящ за усещането за светлина в помещението. За съжаление, ако апартамента е на по- нисък етаж или е със северно изожение, естествената светлина е сведена до минимум и цвета не е достатъчен за да усещате помещението светло.

Прочетете тези 5 супер прости и ефективни начини за увеличаване на пространството и светлината в дома ви.

1. Увеличете размера на корнизите 

Разширете своите корнизи с няколко сантиметра извън рамката на прозореца, от двете страни. Ако корниза не е на тавана може да го вдигнете по-високо по стената. Това не само ще направи прозореца да изглежда по-голям, но и ще гарантира, че когато дръпнете завесите настрани, няма да се блокира част от естествената дневна светлина.

2. Сменете крушките

Изберете ярко бяла светлина за пространството на дома ви, така той ще изглежда много по-свеж и светъл. Не забравяйте да са енергоспестяващи.

3. Боядисайте в млечно бял цвят

Нищо друго не осветява пространството на стаята, както нов слой по- светла боя. Избор на бял цвят за всички стени, придава на дома стерилност и скука, освен ако не сте заложили на екстравагантни мебели с ярки цветове. Може да изберете меки и неутрални цветове на бледо сиво и светъл нюанс на жълто, които ще дадат максимална осветеност на пространството.

4. Почистете лампионите

Колко често правите това? Направете го веднъж, и ще видите осезаема разлика в осветеността.

5. Вдигнете комарниците през студените месеци

Разбира се, те предпазват от различни гадини, но също така събират прах и блокират светлината. Премахнете комарниците, докато се върне дневната слънчева светлина (тогава и комарите се връщат) през летните месеци, просто ги върнете обратно.

Все още не сте избрали цвят за стените ?

Вижте палитрата с цветове за латекс на Vivechrom Гърция

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Галерия с цветни идеи

Каталог с цветове за боядисване

Съвети: Как да боядисаме сами... 

БЕЗПЛАТНА цветна консултация в нашите магазини