Колебаете как точно да комбинирате цветовете за латекса при следващото боядисване? 

В тази статия ще ви дадем няколко идеи, от които да почерпите вдъхновение за цветната комбинация, която да използвате за боядисването.

Боядисайте в лилавата гама цветен латекс

Комбинация на цветове пурпурно лилаво и светло сиво

Лилав латекс цветове. При боядисване на стаята в лилав цвят- царския цвят, добавяте богатство и изисканост. Но за да не се получи  тежък и прекалено буржоазен ефект, прибавете към декорацията на стаята и светло сиво, така ще постигнете едновременно модерен, ефектен и изискан вид.

Идея за боядисване с латекс в морско синьо и ярко червено

Това е една доста смела и различна комбинация за цветове латекс. Въпреки това, те могат да дадат много модерен вид на стаята ви. Можете да изберете да боядисате стените в червено и да акцентирате с морско синьо за смел поглед, или можете да направите обратното за малко по-мек изглед. Така или иначе, ако комбинирате тези два цвята, освободете цветово стаята от всички други цветове и заложете на изчистен декор.

Комбинирахте розово и кафяво за боядисване на стените

Те изглеждат толкова различни и несъвместими. Единия от тях е женствен, нежен цвят, а другият е по-мъжествен. И все пак, те изглеждат страхотно заедно. Кафявият тушира розовото да не изглежда прекалено момичешки, а розовото предотвратява кафявото да не е прекалено земен цвят. Те се балансират помежду си перфектно.

Тиквено оранжево и зелена мента са другия различен избор за боядисване на стени.

Можете да избирате между цвят за основен и другия за акцент. Боядисаните с този цвят латекс стени в цвят зелена мента ще направят една стая да изглежда по-ярка, докато с тиквено оранжевото стаята ще е по-топла и по-уютна.

Миещ се или обикновен латекс?

При таваните важно изискване за латекса, е голям индекс на белота, както и това да не пожълтява с течение на времето. За таваните препоръчваме латекс Vive ECO. Вложете повече средства за стените, като за тях се спрете на една идея по-скъп латекс, такъв който да може да се мие, да търпи триене и надраскване (особено, ако имате деца). Изберете по-устойчив за детската стая, коридора. Подходящ е латекс Super Neopal ECO или Neopal Ultra Resist. За спалнята и хола може да се спрете на среден клас латекс, като там може да наблегнете на цветовите комбинации и ефекти на латекса. Ако искате копринена гладкост на боята, изберете сатенен латекс Neopal Easycare

Все още не сте избрали цвят за стените ?

Вижте палитрата с цветове за латекс на Vivechrom Гърция

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Галерия с цветни идеи

Каталог с цветове за боядисване

Съвети: Как да боядисаме сами... 

БЕЗПЛАТНА цветна консултация в нашите магазини