Живеете в маломерен апартамент около 50м2….с включени общи части и тераса? Е добре… почти 50м2 🙂

Фактите не могат да се променят, но може с няколко хитрини, чрез цвета на боята и наколко други трика, поне визуално да увеличите пространството вкъщи.

Боядисайте с латекс в светъл, пастелен тон

Съчетанието между различни нюанси на бялото, създава усещане на повече пространство. Ако все пак искате да има и по наситен цвят, може да боядисате само едната стена с по-ярък тон или пък да заложите на ярки и контрастни мебели и декорация.

Изберете стъклени мебели

Независимо дали ще е маса, абажур или столове, стъклото пропуска светлината и ще осигурите „въздух“ и обем в помещението. В комбинация със светъл цвят на стените, помещението щя изглежда по- широко.

Препоръчваме диван с крака

когато човек може да погледне пространството под дивана се създава илюзия за пространство. Също така, нека дивана да не е плътно прилепнал да стената, нека има въздух между стената и дивана. Създайте илюзията за вертикално пространство, като изберете ниско седящи мебели. По възможност цвета на латекса за стените, може да бъде млечно бяло.

Използвайте райета на стените или пода

Може да се спрете на килим в райе или да направите стените във вертикално райе, като ги боядисате с латекс или използвате тапет. Райетата с латекс се правят след като предварително сте очертали стените и ги облепите с хартиено тиксо. Първо се боядисва единия цвят в две ръце, изчаква се да изсъхне добре, отстранява се хартиеното тиксо и се слага друго такова върху вече готовото, като се боядисва с другия цвят. С тях визуално ще повдигнете тавана и ще създадете усещане за пространство в стаята.

Използвайте огледала

Те могат да променят визуално пространството в една малка стая. Те ще отразяват светлината в цялата стая. За най- добър резултат, поставете едно огледало срещу прозореца. Това ще увеличи количеството на светлината отразяваща се в стаята. Друго подходящо място за огледало е срещу входа, това ще даде на стаята по-голяма дълбочина.

Все още не сте избрали цвят за стените ?

Вижте палитрата с цветове за латекс на Vivechrom Гърция

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Цветно студио

Намери вдъхновение, съвети и палитра от цветове за следващото ти боядисване

Галерия с цветни идеи

Каталог с цветове за боядисване

Съвети: Как да боядисаме сами... 

БЕЗПЛАТНА цветна консултация в нашите магазини